Unsere Geschichte

Als fervente liefhebbers van bier zijn wij begin 2016 na het wintersporten langs het Hofbräuhaus in München gegaan. Daar genoten wij van al het lekkers wat zij te bieden hadden. In goede stemming vertrokken wij voor het avondeten naar een Wirthaus waar men voornamelijk Weizenbieren schonk. Natuurlijk waren wij hier wel mee bekend, maar wat ons op deze locatie aan verschillende Weizen bieren voorgeschoteld werd, was een ware smaaksensatie!

Terug in Nederland konden wij dit bier nergens vinden. Toch wilde wij van dit bier heel graag kunnen genieten, daarom besloten wij om zelf eens een biertje te brouwen. Dan begin je natuurlijk met een standaard starterspakketje. Dit eerste biertje smaakte aardig, maar kwam niet in de buurt van het gedronken gerstenat uit München. Echter hadden wij wel een andere smaak te pakken, namelijk die van het bier brouwen.

Geïnspireerd door het Weizenbier uit Zuid-Duitsland, gingen op zoek naar ons eigen Weizenbier. Om dit doel te bereiken begonnen wij ons in te lezen in de bierbrouwkunst en met steeds meer gereedschap ons bier verder te perfectioneren.

Unsere Brauerei / Brautradition seit 2017

Met onze passie voor de Beierse brouwkunst zijn wij gestart met Brauhaus Bär. Sinds 2017 hebben wij ons eigen bier onder controle en genieten er zelf volop van met vrienden en familie.

Het bier hebben wij inmiddels geperfectioneerd en gaan dit nu delen met alle bierliefhebbers. Met bewondering voor het Duitse bier, laten wij ‘onze’ Bollenstreek kennis maken met onze bieren. Deze worden naar het ‘Bayrische Reinheitsgebot von 1516’ gebrouwen. Op dit moment hebben wij onze WeizenBär geproduceerd bij Brouwerij Klein Duimpje.

Bayrische Reinheitsgebot von 1516

Het Reinheitsgebot van 1516 is een Duits zuiverheidsgebod, wat ontstaan is in Beieren (Zuid-Duitsland). In deze regeling staat dat bier allen vervaardigd mag worden met water, (gerste)mout, hop en gist.

Het gebod werd op 23 april 1516 opgenomen in de nieuwe staatscode van het hertogdom Beieren. In deze zuiverheidswet werd alleen het gebruik van gerst, hop en water toegestaan voor het vervaardigen van bier. Later werd hier gist aan toegevoegd. Elk jaar wordt op 23 april de dag van het Duitse bier gevierd (Tag des Deutschen Bieres)