Unsere Biere

Brauhaus Bär richt zich op tarwebieren (WeiβBier) welke wij volgens traditionele wijze ontwikkelen en brouwen met het in acht nemen van het Bayrische Reinheitsgebot (zuiverheidsgebod). Een tarwebier bestaat naast gerstemout voor minstens 50% uit tarwemout. Daarnaast brouwen wij ook nog andere bieren onder ons speciaal label (Speziell). Bekijk hieronder onze bieren;

WeizenBär

Is een Weizenbier (tarwebier) naar het klassieke Duitse voorbeeld van de Hefeweizen. Dit klassieke bier kent fruitig en kruidig pallet aan smaak, te vergelijken met banaan en kruidnagel. Het is een lekker doordrinkbaar bier, vanwege het gebruik van relatief weinig hop in combinatie met een lager alcoholpercantage, van in ons geval 4,9%.

SchwarzerBär

Dit betreft een dunkelweizen, een bier wat donker (bruin / zwart) van kleur is. Door het gebruik van gebrande- en karamelmouten krijgt dit bier zijn donkere kleur. De smaak is kruidiger dan de klassieke Hefeweizen (WeizenBär) en iets minder fruitig. Daarnaast is dit bier ideaal om te gebruiken om mee te koken voor o.a. stoofgerechten.

HopfenBär

Der Kaiser van al onze bieren! Geïnspireerd op de Zuid-Duitse brouwkunst is deze stevige extra gehopte Weizenbock een ware geur- en smaaksensatie voor eenieder. Een zwaar bier met een alcoholpercentage van 8,0%, maar heerlijk vol en zacht qua smaak.

WeizenbockBär

Een net wat zwaarder bier als de traditionele hefeweizen. Het zelfde smaak pallet is aanwezig met tonen van banaan en abrikoos, maar met een zwaarder alcoholpercentage. Voor onze WeizenbockBär is dat 7,9%.

DinkelBär

Geen traditioneel tarwebier, maar een bier gebrouwen met de graansoort; spelt. Spelt wordt in het Duits Dinkel genoemd, vandaar de naamgeving. Het is een licht en zacht bier, welke goed doordrinkbaar is. Met een lager alcoholpercentage van 4,5% een ideaal bier om de dorst mee te lessen.

Speziell

Ons speciaal label (Speziell in het Duits) geeft ons de mogelijkheid te experimenteren met nieuwe bieren. Daarnaast gebruiken wij dit label ook om beperkte of eenmalige oplagen op de fles te zetten. Eerdere bieren welke wij gebrouwd hebben onder dit label zijn bijvoorbeeld een Landbier, Rotbier en een Märzen.